@Bibberblues volgen

Backyard Classics 2018

Wanneer: Zondag 2 september
Waar: 14:30 tot 22:30

Wat een geweldige zomer is het tot nu toe… Een zomer waarbij het ontzettend lekker vertoeven is bij een van de vele leuke muziekevenementen die onze regio rijk zijn. Echter moet het mooiste nog komen.

Op zondag 2 september is het weer tijd voor Backyard Classics. Ook dit jaar organiseren wij ons muzikale zomerfestijn in de tuin van Kempenmuseum De Acht Zaligheden en proberen wij er weer een tandje bij te doen. Met 3 podia, lekkere drankjes en een uitgebreid assortiment lekker eten kunt u genieten van een dag vol muziek. Het oeuvre varieert tussen rock, blues, en soul en staat al jaren garant voor een gezellige muzikale afsluiting van de vakantie.

Vanaf half 3 openen wij de deuren van de tuin en het museum. Entree is 5 euro en komt ten goede aan zowel Stichting Bibberblues als het museum

Programma Backyard Classics 2018

Buitenpodium:
15.00 – 15.45 Maddixx
16.30 – 17.15 Ramblin’ Dog 
18.00 – 18.45 Tom Petty Tribute 
19.30 – 20.15 Major Return 
21.00 – 21.45 Soulband Turnback 

Binnenpodium Speelhuis:
15.45 – 16.30 Eric van Dijsseldonk en Rolf Verbaant 
17.15 – 18.00 Eric van Dijsseldonk en Rolf Verbaant
18.45 – 19.30 Verbraak-Van Bijnen 
20.15 – 21.00 Verbraak-Van Bijnen

Binnenpodium Schop:
15.45 – 16.30 Kevin & Lindsay
17.15 – 18.00 Kevin & Lindsay

BJ Baartmans | donderdag 14-12

Wanneer: donderdag 19:30
Waar: Muzenval Eersel

baartmansBJ Baartmans uit Boxmeer is een veelzijdig muzikant, een singer-songwriter en een heel goeie
gitarist. Hij treedt op met eigen repertoire maar is ook vaak als begeleidend gitarist te bewonderen.
Als gitarist is hij sterk beïnvloed door Ry Cooder en Eric Clapton. Fingerpicking en expressieve
slidekicks zijn vaste elementen in zijn gitaarspel. De oorsprong daarvan ligt in de blues, folk, country
en jazz. BJ heeft zich speciaal verdiept in de slidegitaar en gaat daar over vertellen. En we zullen het
horen ook. Aanvang 20.00 uur.

Lees meer...

Tip Jar | zaterdag 16-12

Wanneer: zaterdag 19:30
Waar: Protestants kerkje 

Tip-Jar-trio-foto-Wil-Crooymans-1Tip Jar, de band van Bart de Win en Arianne Knegt, timmert alweer een aantal jaren aan de weg met hun Songs about love and life in het folk-, pop- en americanagenre, met invloeden uit pop en jazz. Bart was gedurende 15 jaar Vaste Man bij Gerard van Maasakkers, speelde met Birds of Chicago, Walt Wilkins, JW Roy en in Matthews Southern Comfort, maar concentreert zich de laatste jaren vooral op Tip Jar. Bart en Arianne nemen het publiek aan de hand van hun originele liedjes en de nodige anekdotes mee over de plattelandswegen door het zuiden van de Verenigde Staten. Hun zojuist verschenen derde album Gemstone Road werd opgenomen in Austin, Texas en geproduceerd door Walt Wilkins.

Lees meer...

Cherry Red | zaterdag 17-12

Wanneer: zaterdag 22:00 
Waar: Oud Brabant

CherryRed3Cherry Red staat voor lekkere rockabilly, swingende rock 'n'
roll en hits uit de ffties De band bestaat uit 4 zeer ervaren
muzikanten met als leading lady Marjan Jonkers. Met haar
prachtige vocalen weet zij een eigen sound neer te zetten met
als kers op het toetje, de saxofoon.

Ze spelen oude covers die lekker in het gehoor liggen en uitnodigen
tot meer. Het repertoire zal de rock ’n’ roll dansers zeker bevallen!
Invloeden uit diverse muziekstijlen geven de band kleur:
Cherry Red !
Actief sinds begin 2014 bevindt de band zich muzikaal voornamelijk
in de jaren vijftig, een prettige mix van authentieke rockabilly en
rock ’n' roll met blues en swing invloeden. Af en toe een uitschieter
naar wat recenter werk.

Lees meer...

Big Marc & Triple Kingsize | vrijdag 15-12

Wie: Big Marc & Triple kingsize
Waar: vrijdag 15 dec. Zaal In Irsel | 21:30

Big-Marc--Triple-Kingsize-zonder-logo-HiRes-door-Teis-Albers

Marc "Big Marc" Bocken is een zanger waar je letterlijk en figuurlijk met geen mogelijkheid omheen kan. Het enige wat zijn postuur weet te overschaduwen is zijn eigen stembereik.

Live wordt hij bijgestaan door de band "Triple Kingsize". Drie hongerige honden die er ieder rondje weer een schepje bovenop weten te doen. Met bluesduivel Jeroen Kant op gitaar, Roelof Klijn op bas en Jeroen JJ Goossens op drums. Deze dampende band speelt Amerikaanse bluesklassiekers waar de vettigheid vanaf druipt...

Laat die saladebar maar zitten, zéker weten dat je gaat voor een extra refill!

Lees meer...

Backyard Classics 2017

De zomer is aan het eind, de dagen worden korter en de de vakantie is alweer bijna vergeten.
Tijd voor nog een mooi afsluitend feest. Zondag 3 september organiseren wij voor alweer de 9de keer Backyard Classics in de prachtige museumtuin van Kempenmuseum De Acht Zaligheden. De muziek is herkenbaar en oorspronkelijk: classicrock, blues, soul, country. Alle optredende bands komen uit de regio, het bewijs dat je voor kwaliteit en originaliteit niet ver hoeft te zoeken.

Backyard Classics 2017

Programma

Toon Muziekgroep

Wanted Men

Mrs. P. Rules

gOn

King Gussie

Earplugs for sale 

Een dag vol vermaak

Naast het muzikale vermaak is de boomgaard van het museum een fijne plaats om op een zondagmiddag te verblijven. Er is voldoende te eten en te drinken. De hamburgers zijn er weer en er wordt gewerkt aan een bijzondere uitbreiding van het assortiment. En we introduceren weer een nieuw speciaal bier. Niet alleen de tuin, ook het museum zelf is toegankelijk. De speciale tentoonstelling in het kader van het Rietveld jaar is de moeite waard om te bezoeken.

 

 

 

'69 Comeback | Zaterdag 17-12

Wie: '69Comeback
Waar: Zaterdag 17 dec. Sindsdien l 23:00

’69 Comeback is een nieuw Rock ‘n’ Roll kwartet met een groove!

Zij spelen volvette Rockabilly en Stampende Rock’ n’ Roll, met invloeden uit Jump Jive en Blues, maar laten ze zich absoluut niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960, sterker nog, menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten, It’s not only Rock & Roll but we like it! ’69 Comeback is een rock ’n roll band met Gitaar, Contrabas en Drums die deze rauwe stijl met elk live-optreden weer nieuw leven inblaast, met veel energie, een groovy feel en met muzikanten die weten what rock 'n' roll is all about!

Lees meer...

Little Steven & The Big Beat | Zaterdag 17-12

Wie: Little Steve & The Big Beat
Waar: Zaterdag 17 dec. Muzenval | 21:00

Little Steve & The Big Beat is gebaseerd rondom het vurige gitaarspel en de zang van’ Little’ Steve van der Nat ( The Backbones, Dede Priest).

Eind 2012 zijn ze begonnen met spelen en na een aantal optredens in slechts een paar maanden tijd kregen Little Steve & The Big Beat al vele lovende recensies. De band wordt al gerekend tot de Nederlandse topbands en met hun uitstekende optreden dit jaar op het bluesfestival in Peer (B) zal de band ongetwijfeld doorstromen naar de Europese top. De blazerssectie geeft een prima ‘soul’ aanvulling in de band en met super strakke ritme sectie creëren ze een traditioneel geluid dat toch eigentijds klinkt. Je hoort invloeden van verschillende blues artiesten als Freddie King, Johnny ‘Guitar’ Watson en Jimmie Vaughan.

Lees meer...

Joost de Lange Rock/Blues Experience | Zaterdag 22:00

wie: Joost de Lange Rock/Blues Experience
Waar: Zaterdag 17 dec. Cafe De Mert | 22:00

Als zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen Rock/Blues Experience opgericht. Voordat Joost deze band oprichtte was hij al geen onbekende meer in de Rock en Blues scene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won.

Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.

Dit Blues/Rock Power Trio is een graag geziene gast in de Nederlandse en Belgische scene. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug op zowel grote als kleine podia heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Zo, Nu weten wij meteen wat we kunnen verwachten. 

Lees meer...

The Robert Smith Blues Band | Zondag 18-12

Wie: The Robert Smith Blues Band
Waar: Zondag 18 dec. Sindsdien | 14:00

Een groep muzikanten geformeerd rondom de persoon Robert Smith, Goirlenaar van geboorte, die zijn sporen in de blueswereld al vele malen heeft verdiend. Niet iedereen kan bijv. zeggen dat hij ooit in zijn jonge jaren gejamd heeft met Janis Joplin. Verder hebben DE bluesgrootheden, Jan Akkerman en Eelco Gelling regelmatig als gast deel uitgemaakt van de band.

De blues die door deze band gespeeld wordt, is de zgn “old school Chicago Blues”. Deze bluessoort ontstond kort na de afschaffing van de slavernij in Amerika . Vele kleurlingen trokken toentertijd vanuit de zuidelijke staten naar het noorden om daar te gaan werken (auto-industrie enz.). Hun muziek namen ze mee…..oude blues, simpel om te horen. In deze muziek is ook vaak de ellende te horen welke deze mensen hebben meegemaakt. De kracht van deze blues ligt in de improvisatie. Vandaar de hang naar deze soort blues, “the real blues”.

Lees meer...

Talkin' Blues | Zaterdag 17-12

Wie: Talkin' Blues 
Waar: Zaterdag 17 december Grote Zaal Muzenval  | 00:00

Talkin’ Blues is een band van een aantal Haagsche muzikanten die een ode aan de legendarische BB King brengen. Ontstaan december 2015 als een gelegenheidsband tijdens Jazz in de Gracht, The Hague. Deze relatief nieuwe band houdt op niet mis te verstane wijze de herinnering aan Blues legende B.B. King levend. Het repertoire bevat alle klassiekers van deze meester gitarist en performer die in 2015 overleed na een carrière van ruim 60 jaar.

De band bestaat uit Ronny Singer: vocals, Tjaart Venema: keys, Paul Robbert: bass, Drumbo Brown: drums en Peter Langerak: gitaar. Een traditionele vijf mans formatie met het geluid van een Bigband. De eerste opnames zijn inmiddels gemaakt en video’s zijn ‘online’. The Trill is here!

Lees meer...

Dee's Honeytones | Zaterdag 17-12

Wie: Dee's Honeytones
Waar: Zaterdag 17dec. Oud Brabant | 22:00

Dee’s Honeytones, geboren in de rockabilly, opgegroeid in de western swing, uitmondend in een jumpblues/ boppin' rhythm and blues ervaring.

Zangeres Dee Ann wisselt piano, hammond en akoestische gitaar moeiteloos af on stage, terwijl Pat op electrische gitaar, zijn bandleden opzweept en tot waanzin drijft. Gelukkig speelt Mars zijn walking bassriffs op zijn contrabas onverstoorbaar door terwijl Rene (over de grenzen beter bekend als "den straffe") het geheel strak in het gareel weet te houden.

Van wie hebben ze het afgekeken? Etta James, Elmore James, T-Bone Walker, Wynonie Harris om maar een paar te noemen.

Hun eerste  cd "Hot Damn!" met 13 eigen nummers, kwam uit in 2014, en werd goed ontvangen, met name in België, Duitsland en Frankrijk waardoor ze op diverse festivals welkom werden geheten, waaronder Bethune Retro (Frankrijk), Rockin' around Turnhout (Belgie), Rolmo's Rootsrock (Belgie), maar ook in Nederland Rock and Roll SUNday Hoorn, Texel blues etc.

Niet alleen op grote festivals, maar ook daar waar bier wordt geschonken en een klein podium staat, of in een hoek van een tuinfeest, laten ze een onuitwisbare muzikale indruk achter. 

De nummers van hun aanstaande tweede cd, zijn al geschreven en zullen live ten gehore gebracht worden. Ze zijn meer dan klaar voor de "Dee's Honeytones play the blues" tour!

Lees meer...

Big Ritch & The Blacksmith Company | Zaterdag 17-12

Wie: Big Ritch & The Blacksmith Company
Waar: Zaterdag 17 dec. Restaurant NU l 22:00 

Big Ritch & The Blacksmith CompanyStilzitten zit er niet in deze Bibberblues. Veel dansbare blues met rock’n roll invloeden vind je overal. Zo ook in Restaurant NU Waar Big Ritch en zijn band een waar feestje gaan neerzetten… 

Deze band met de indrukwekkende frontman Big Ritch is pas sinds 2015 onderweg, maar heeft in korte tijd een mooie CV opgebouwd.

Zanger Big Ritch hanteert de bluesharp en wordt daarbij ondersteund door Guus Hendriks ( gitaar ) en een denderende ritme-sektie met Paul Kolenberg ( contrabas ) en Johan van Lanen ( drums ).

Lees meer...