@Bibberblues volgen

The Stoolgang | Cafe de Mert

Wanneer: zaterdag 22:00
Waar: Cafe de Mert

The Stoolgang speelt bekende en onbekende covers die ze voorzien van een 'Stoolgang' saus. The Fabulous Thunderbirds, The Blasters, Otis Redding en JD McPherson zijn enkele muzikale voorbeelden. Vooral de variatie aan stijlen wordt door vele muziekliefhebbers als verfrissend gezien. Met Blues, shuffle, boogie en swing en uitstapjes naar rock'n roll en soul creëert The Stoolgang een ambiance waarbij de voetjesvan de grond loskomen!

Jeroen Kant | Restaurant InIrsel

Wanneer: zaterdag 22:00
Waar: Restaurant Inirsel

Jeroen KantJeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen en altijd met de boodschap van het liedje voorop. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie. De laatste jaren is hij zich voornamelijk weer aan het richten op zijn oude liefde: de elektrische gitaar.

Het resultaat daarvan verscheen eind 2017 in de vorm van zijn vijfde album "Alles In Kleur". Sinds die tijd treedt hij live veelvuldig op met zijn band bestaande uit bassiste Judith Renkema en drummer Jan Pohl. Samen vormen ze een energiek powertrio met de wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis en met frisse Nederlandstalige teksten van nú. Op plaat steengoeie geproduceerde liedjes en live volop ruimte voor improvisatie. De kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal!


Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Trad op met Gerard van Maasakkers en JW Roy en stond in het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, De Dijk, Ben Caplan, Ian Siegal en Laurence Jones en in het naprogramma van Bob Dylan.


Begin 2020 verschijnt Jeroen Kant zijn nieuwe EP "DIESEL" 

 

Jan de Bruijn | Restaurant InIrsel

Wanneer: vrijdag 20:00
Waar: Zaaltje Restaurant Inirsel

Zanger-gitarist Jan de Bruijn speelt al meer dan vijfendertig jaar uit het hoofd en uit het hart. Recht uit het hart.
In de jaren tachtig is dat The Crew, een ijzersterke rhythm & blues formatie waarmee Jan jarenlang een toonaangevende rol speelt in het internationale clubcircuit. Hij heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een podiumkunstenaar die als geen ander verschillende talenten en kwaliteiten herbergt: een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel. Niet voor niets deelde hij tot nu toe podia en studio’s met Johnny Copeland, Calvin Owens, Jerry McCain en vele anderen.

Let op, vanwege de beperkte zitplaatsen vragen wij u op tijd te komen. 

 

 

 

Raymunda | Cafe de Mert

Wanneer: zaterdag 22:00
Waar: Cafe Oud Brabant

Powerbluesband Raymunda
De band rond de charismatische frontdame/zangeres Raymunda Vervaeck bestaat vier jaar en geniet meer en meer aanzien binnen het Blues/Rock
circuit. Met veel emotie en sensatie brengen zij Blues/Rock die je het ene moment opzweept en het andere moment ontroert. 

Begin van het jaar 2019 zijn ze gestart met het opnemen van een album, in concept opgenomen in een antikraak boerderij in Oudenhoorn (Voorne-Putten)
De eind opnames en mastering is gedaan bij Rocktown studio in Rotterdam. Album is eind april uitgekomen op CD en Vinyl onder de naam “All of me”.

De bezetting:
Raymunda Vervaeck - zang
Martin Waliana – gitaar
Stephan Bijl – gitaar
Robin Kraag – bas
Pat de Wolf - slagwerk

BellaBlues | Cafe Sindsdien

Wanneer: zondag 15:30
Waar: Sindsdien

 

BellaBlues is de band die geformeerd is door zangeres Ellen "Bella" Vosters en gitarist Johan Hakkens. Ze noemen hun repertoire "Blues and much more" omdat ze zich niet laten vangen binnen één genre.

Ellen heeft haar roots niet in de Blues, maar ze kan wel terug kijken op een zeer rijke Rock achtergrond. Haar heerlijke rauwe stem is bij uitstek geschikt voor “Blues and much more”. In combinatie met haar flamboyante podium aanwezigheid mag je haar zeker niet missen.

Door de geweldige mix van geroutineerde muzikanten met een verschillende muzikale achtergrond is BellaBlues iets volledig nieuws aan het Blues firmament.

Het gitaarspel van Johan is werkelijk onnavolgbaar. Aangevuld door het heerlijk Hammond geluid van Frankie V. En met de rhythm sectie die bestaat uit Ad Rozen op drums en Rico Hagemeijer op bas.

Dit ritme tandem zorgt voor een stevige basis voor een Soulfull, swingende en vooral Bluezy zondag middag.

Robbert Duijf | Protestants kerkje

Wanneer: zaterdag 20:30
Waar: Protestants kerkje

LET OP. VOOR DIT OPTREDEN DIENT U TE RESERVEREN. ZIE DE ONDERSTE ALINEA VOOR ALLE INFORMATIE

Robbert DuifDe in 1974 geboren singer-songwriter, gitarist Robbert Duijf, is een passievol muzikant. Hij presenteert zijn muziek puur, oprecht en vol overgave. Als je Robbert live aan het werk ziet en hoort, speelt en vertelt hij verhalen in een mix van eigenwerk en traditionals. Hij won begin oktober de Dutch Blues Challenge.

Lees meer...

Bibberblues Diner | zaterdag 21-12

Wanneer: zaterdag 17:30 - 20:00
Wie: Thomas Toussaint en Robbert Fossen
Waar: Restaurant Veertien

 Dit jaar verwelkomen wij Restautant Veertien bij het programma van de Bibberblues. Met een heus Bluesdiner maken wij de avond nog completer. geniet van een 3 gangenmenu en het muzikale duo Thomas Toussaint en Robbert Fossen (misschien kennen jullie Robbert nog van het meesterlijke optreden in het kerkje)

Lees meer...

Bibberblues 2019

20 - 21 - 22 December 2019

De 31ste editie van het Bibberblues Festival staat weer klaar.

Ook dit jaar zijn wij er weer bij. Van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december. Bereid je maar voor op drie dagen live-muziek in het hart van Eersel. Geniet van de ambiance van het kerkje en meng jezelf tussen de vele muziekliefhebbers die het festival rijk is.

Programma

Vrijdag 20 december

20:00 | ‘Story of the blues’ met Jan de Bruijn | Zaal Restaurant In Irsel

Zaterdag 21 december

17.30 – 20.00 uur: Bluesdinner met Thomas Toussaint & Robbert Fossen (reserveren verplicht)
20:30 | Robbert Duijf | Protestants kerkje (reserveren verplicht)
22:00 | Raymunda Vervaeck | Oud Brabant Eersel
22:00 | Jeroen Kant | Zaal Restaurant InIrsel
22:00 | The Stoolgang | Cafe de Mert
22:00 | Buckshot | Sindsdien

Zondag 22 december

15:30 | Bella Blues | Sindsdien

3 Dagen feest

Dit jaar een ander festival. Geen 4 dagen, maar 3 dagen met een iets andere invulling. De muzikale avond van donderdag is verplaatst naar de vrijdag waarbij ook de locatie een nieuwe invulling heeft gekregen. Zaal InIrsel is nu het decor voor deze altijd gezellige avond.

Op de vrijdag zien wij de terugkeer van restaurant Veertien op het programma. Dit jaar is het mogelijk om de avond goed te beginnen met een heus Bluesdinner. Genieten van een 3-gangenmenu onder het genot van een sterk muzikaal duo. Let op. reserveren verplicht! en meer info volgt.

Blijf vooral deze site en onze facebookpagina in de gaten houden de komende weken.

 

Ziedagewegband

ZDGWB18 

Ruim tien jaar geleden besloten ouwe rockers Ser, Eric, Jos en Gerard dat er voortaan maar in het Nederlands gezongen moest worden. Klassieke rocknummers met eigen, verstaanbare teksten. Liefst met een komische inslag. Na enkele jaren kwam het besef dat de vocale kwaliteiten wat te wensen over lieten. Op een feestje kwamen ze jongeman Bart tegen, die wel aardig kon zingen en entertainen. De vacature was snel ingevuld.


In de afgelopen jaren maakte de Ziedagewegband van alles mee: van optredens waar geen hond kwam kijken tot een bomvolle tent op Boksehei Kermis. En ook lichtshows compleet met blauwe zwaailichten en sirenes, vaderschap en opa-schap, optredens in dampende kroegen, winst in de voorronde van het Kempenfestival, een uitputtende tour langs de Zeeuwse campings, festivals in Friesland en Bergeijk en een 10-jarige jubileum-cd met allemaal eigen repertoire. En dat alles onder het motto: veel rock maar vooral veel lol. Maar in april 2018 stond het leven even stil. Het muzikale hart van de band klopte opeens niet meer. Ser Cuijpers, de maestro en levensvriend, werd uit het leven weggerukt. Na een periode van leegte en bezinning besloten de overige bandleden het muzikale erfgoed in ere te houden. Voorzichtig werd gitarist Tiny der Kinderen gepolst. Hij is als geen ander bekend met het repertoire en kameraadschap van de band. De eerste repetities volgden: a perfect match was born.


Sinds eind 2018 is de Ziedagewegband weer op volle kracht en wordt er opnieuw gespeeld voor lege zalen, stampvolle cafés en leuke festivals. Bij voorkeur gaan de dames, kinderen, kleinkinderen, honden en katten met de caravan of camper mee naar de optredens en is het vooral gezellig. Precies zoals Ser dat zou willen.

Naar het volledige programma van Backyard Classics 2019

Bertus Borgers | Backyard Classics 2019

Bertus Borgers Backyard Classics Eersel Bertus Borgers komt dit jaar naar Backyard Classics voor maar liefst twee intieme sessies in De Schop (zaaltje van het museum) Deze geboren Vessemnaar kent landelijke bekendheid dankzij zijn optredens met de Golden Earring en Herman Brood, maar heeft zelf ook een prachtig repertoire. Een echte smaakmaker die je als muziekliefhebber gezien moet hebben.

Bio Bertus Borgers

Bertus Borgers (Vessem,1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en SweetdʼBuster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk en als auteur bracht hij de boeken ʻWeg van hierʼ,ʻik hou van Hermanʼ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ uit. In 2012 nam hij afscheid van de Rockacademie in Tilburg, waarvan hij mede-oprichter en directielid was. Behalve in de theaters, waar hij het programma ‘de Blues kleeft aan mij’ speelt, is Bertus te vinden op de rockpodia met The Young Retro’s waarmee hij twee albums uitbracht met oud en nieuw werk, LEGACY (2015) en EINDHOVEN (2016).

Een gitaar van steigerhout | Backyard Classics 2019

Een intieme muziekvoorstelling met uitsluitend eigen geschreven luisterliedjes waarin het beeld wordt geschetst van het leven als popmuzikant. Een oprecht verhaal met alle ups en downs samengevat in liedvorm.

Zo beschrijft Lowie Seuntjens de voorstelling ‘Een gitaar van steigerhout’ dat hij samen met toetsenist Albert van Boekel ten gehore zal brengen tijdens Backyard Classics 2019

In ‘Een gitaar van steigerhout’ kijkt hij terug op veertig woelige jaren in de popmuziek. Deliedjes en bijpassende teksten gaan onder meer over Ricky Nelson’s Mary Lou, zijn vader, de verleidingen waaraan een muzikant bloot staat en de ‘allersterksten onder ons’, de partners van muzikanten.

Dit optreden zal plaatsvinden in 'De Schop' van het museum.

Het volledig programma van Backyard Classics 2019

Bite the bullet | Backyard Classics 2019

Bite the Bullet is ontstaan doordat Willum van der Linden en Malon Arends weer eens afspraken. Jaren geleden hadden zij in een coverband gezeten waarmee ze podiums als 013 in Tilburg en de Effenaar in Eindhoven hebben betreden. De vonk tussen the powerhouse en de groovende bassist was nog even groot als toen en zij besloten een coverband op te richten die de wat hardere bekende rockcovers moesten gaan spelen.
Samen maakten zij een lijstje en al snel kwamen daar namen als Rage against the machine, Guano apes en Royal Blood op.

Wat volgde was een zoektocht naar geschikte muzikanten. Via Facebook las de nicht van Malon in Amerika haar bericht en gaf dit door aan Andy Bullions, en deze veelzijdige drummer bleek al snel een match made in heaven te zijn.
Al snel meldde via de Facebookgroep 'muzikanten omgeving Eindhoven' de ritmische Dion zich, en later maakte Jeroen het geheel compleet met zijn dromerige warme gitaar solo's.

Repetities en zuipavondjes volgenden, en now Bite the Bullet is ready to rock!

Zang: Malon Arends
Bas: Willum van der Linden
Drums: Andy Bullions
Gitaar: Jeroen de Vrees
Gitaar: Dion Verhoeven

https://www.facebook.com/bitethebulletofficial/

bite-the-bullet

 

Het volledig programma van Backyard Classics 2019

Backyard Classics 2019

Zondag 1 september 2019 | Kempenmuseum Eersel 

Backyard Classics 2019Backyard Classics, het jaarlijkse zomerevenement van Stichting Bibberblues wordt weer gehouden op zondag 1 september 2019. Het bestuur is al weer enkele keren tezamen gekomen om ook dit jaar weer een gezellige muzikale dag neer te zetten. Vorig jaar zijn wij een nieuwe weg ingelslagen met een nieuwe indeling, diverser pallet aan eten en drinken en een muzikaal programma over verschillende podia. 

Bertus Borgers en meer....

Bertus Borgers komt dit jaar naar Backyard Classics voor maar liefst twee intieme sessies in De Schop (zaaltje van het museum) Deze geboren Vessemnaar kent landelijke bekendheid danzij zijn optredens met de Golden Earring en Herman Brood, maar heeft zelf ook een prachtig repertoire. Samen met zijn Broer bengt Bertus twee verschillende sessies. Als muziekliefhebber moet je dan ook beide hebben bijgewoond. Een heuse smaakmaker voor in de backyard.  

Programma Backyard Classics 2019

15:00 - Zoden Aan De Dijk (Dijk Cover Band)
15:45 - Bertus Borgers (1ste set)
16:30 - Chessmasters
17:15 - Bertus Borgers (2de set)
18:00 - Bite the Bullit
18:45 - Een gitaar van steigerhout
19:30 - Ray Stepien Trio
21:00 - Ziedagewegband

Eten en drinken 

Afbeeldingsresultaat voor loemelaer logoDe inwendige mens wordt zeker niet vergeten. Zo is Brouwerij AMAI weer vertegenwoordigd met een selectie van de lekkerste Loemelaer speciaalbieren en is er voldoende te eten voor carnivoren en vegetariërs om de dag zonder hongergevoel door te komen.

 

Toegang 

De toegang is tot 19:00 €5,- Na 19:00 geld vrije toegang.
Let op: er is geen pinbetaling op het terrein mogelijk.

 

Parkeren

Graag willen wij jullie vragen te parkeren bij de parkeerplaats achter de muzenval aan de Zuster Reinildislaan (zie blauwe stip op onderstaande kaart). Van daar is het een klein stukje wandelen naar het Streekmuseum. Volg hiervoor de borden. 

route