@Bibberblues volgen

Bibberblues 2019

20 - 21 - 22 December 2019

De 31ste editie van het Bibberblues Festival staat weer klaar. 

Ook dit jaar zijn wij eer weer bij. Van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december. Bereid je maar voor op drie dagen live-muziek in het hart van Eersel. Geniet van de ambiance van het kerkje en meng jezelf tussen de vele muziekliefhebbers die het festival rijk is. 

Blijf vooral deze site en onze facebookpagina. 

Ziedagewegband

ZDGWB18 

Ruim tien jaar geleden besloten ouwe rockers Ser, Eric, Jos en Gerard dat er voortaan maar in het Nederlands gezongen moest worden. Klassieke rocknummers met eigen, verstaanbare teksten. Liefst met een komische inslag. Na enkele jaren kwam het besef dat de vocale kwaliteiten wat te wensen over lieten. Op een feestje kwamen ze jongeman Bart tegen, die wel aardig kon zingen en entertainen. De vacature was snel ingevuld.


In de afgelopen jaren maakte de Ziedagewegband van alles mee: van optredens waar geen hond kwam kijken tot een bomvolle tent op Boksehei Kermis. En ook lichtshows compleet met blauwe zwaailichten en sirenes, vaderschap en opa-schap, optredens in dampende kroegen, winst in de voorronde van het Kempenfestival, een uitputtende tour langs de Zeeuwse campings, festivals in Friesland en Bergeijk en een 10-jarige jubileum-cd met allemaal eigen repertoire. En dat alles onder het motto: veel rock maar vooral veel lol. Maar in april 2018 stond het leven even stil. Het muzikale hart van de band klopte opeens niet meer. Ser Cuijpers, de maestro en levensvriend, werd uit het leven weggerukt. Na een periode van leegte en bezinning besloten de overige bandleden het muzikale erfgoed in ere te houden. Voorzichtig werd gitarist Tiny der Kinderen gepolst. Hij is als geen ander bekend met het repertoire en kameraadschap van de band. De eerste repetities volgden: a perfect match was born.


Sinds eind 2018 is de Ziedagewegband weer op volle kracht en wordt er opnieuw gespeeld voor lege zalen, stampvolle cafés en leuke festivals. Bij voorkeur gaan de dames, kinderen, kleinkinderen, honden en katten met de caravan of camper mee naar de optredens en is het vooral gezellig. Precies zoals Ser dat zou willen.

Naar het volledige programma van Backyard Classics 2019

Bertus Borgers | Backyard Classics 2019

Bertus Borgers Backyard Classics Eersel Bertus Borgers komt dit jaar naar Backyard Classics voor maar liefst twee intieme sessies in De Schop (zaaltje van het museum) Deze geboren Vessemnaar kent landelijke bekendheid dankzij zijn optredens met de Golden Earring en Herman Brood, maar heeft zelf ook een prachtig repertoire. Een echte smaakmaker die je als muziekliefhebber gezien moet hebben.

Bio Bertus Borgers

Bertus Borgers (Vessem,1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en SweetdʼBuster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk en als auteur bracht hij de boeken ʻWeg van hierʼ,ʻik hou van Hermanʼ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ uit. In 2012 nam hij afscheid van de Rockacademie in Tilburg, waarvan hij mede-oprichter en directielid was. Behalve in de theaters, waar hij het programma ‘de Blues kleeft aan mij’ speelt, is Bertus te vinden op de rockpodia met The Young Retro’s waarmee hij twee albums uitbracht met oud en nieuw werk, LEGACY (2015) en EINDHOVEN (2016).

Een gitaar van steigerhout | Backyard Classics 2019

Een intieme muziekvoorstelling met uitsluitend eigen geschreven luisterliedjes waarin het beeld wordt geschetst van het leven als popmuzikant. Een oprecht verhaal met alle ups en downs samengevat in liedvorm.

Zo beschrijft Lowie Seuntjens de voorstelling ‘Een gitaar van steigerhout’ dat hij samen met toetsenist Albert van Boekel ten gehore zal brengen tijdens Backyard Classics 2019

In ‘Een gitaar van steigerhout’ kijkt hij terug op veertig woelige jaren in de popmuziek. Deliedjes en bijpassende teksten gaan onder meer over Ricky Nelson’s Mary Lou, zijn vader, de verleidingen waaraan een muzikant bloot staat en de ‘allersterksten onder ons’, de partners van muzikanten.

Dit optreden zal plaatsvinden in 'De Schop' van het museum.

Het volledig programma van Backyard Classics 2019

Bite the bullet | Backyard Classics 2019

Bite the Bullet is ontstaan doordat Willum van der Linden en Malon Arends weer eens afspraken. Jaren geleden hadden zij in een coverband gezeten waarmee ze podiums als 013 in Tilburg en de Effenaar in Eindhoven hebben betreden. De vonk tussen the powerhouse en de groovende bassist was nog even groot als toen en zij besloten een coverband op te richten die de wat hardere bekende rockcovers moesten gaan spelen.
Samen maakten zij een lijstje en al snel kwamen daar namen als Rage against the machine, Guano apes en Royal Blood op.

Wat volgde was een zoektocht naar geschikte muzikanten. Via Facebook las de nicht van Malon in Amerika haar bericht en gaf dit door aan Andy Bullions, en deze veelzijdige drummer bleek al snel een match made in heaven te zijn.
Al snel meldde via de Facebookgroep 'muzikanten omgeving Eindhoven' de ritmische Dion zich, en later maakte Jeroen het geheel compleet met zijn dromerige warme gitaar solo's.

Repetities en zuipavondjes volgenden, en now Bite the Bullet is ready to rock!

Zang: Malon Arends
Bas: Willum van der Linden
Drums: Andy Bullions
Gitaar: Jeroen de Vrees
Gitaar: Dion Verhoeven

https://www.facebook.com/bitethebulletofficial/

bite-the-bullet

 

Het volledig programma van Backyard Classics 2019

Backyard Classics 2019

Zondag 1 september 2019 | Kempenmuseum Eersel 

Backyard Classics 2019Backyard Classics, het jaarlijkse zomerevenement van Stichting Bibberblues wordt weer gehouden op zondag 1 september 2019. Het bestuur is al weer enkele keren tezamen gekomen om ook dit jaar weer een gezellige muzikale dag neer te zetten. Vorig jaar zijn wij een nieuwe weg ingelslagen met een nieuwe indeling, diverser pallet aan eten en drinken en een muzikaal programma over verschillende podia. 

Bertus Borgers en meer....

Bertus Borgers komt dit jaar naar Backyard Classics voor maar liefst twee intieme sessies in De Schop (zaaltje van het museum) Deze geboren Vessemnaar kent landelijke bekendheid danzij zijn optredens met de Golden Earring en Herman Brood, maar heeft zelf ook een prachtig repertoire. Samen met zijn Broer bengt Bertus twee verschillende sessies. Als muziekliefhebber moet je dan ook beide hebben bijgewoond. Een heuse smaakmaker voor in de backyard.  

Programma Backyard Classics 2019

15:00 - Zoden Aan De Dijk (Dijk Cover Band)
15:45 - Bertus Borgers (1ste set)
16:30 - Chessmasters
17:15 - Bertus Borgers (2de set)
18:00 - Bite the Bullit
18:45 - Een gitaar van steigerhout
19:30 - Ray Stepien Trio
21:00 - Ziedagewegband

Eten en drinken 

Afbeeldingsresultaat voor loemelaer logoDe inwendige mens wordt zeker niet vergeten. Zo is Brouwerij AMAI weer vertegenwoordigd met een selectie van de lekkerste Loemelaer speciaalbieren en is er voldoende te eten voor carnivoren en vegetariërs om de dag zonder hongergevoel door te komen.

 

Toegang 

De toegang is tot 19:00 €5,- Na 19:00 geld vrije toegang.
Let op: er is geen pinbetaling op het terrein mogelijk.

 

Parkeren

Graag willen wij jullie vragen te parkeren bij de parkeerplaats achter de muzenval aan de Zuster Reinildislaan (zie blauwe stip op onderstaande kaart). Van daar is het een klein stukje wandelen naar het Streekmuseum. Volg hiervoor de borden. 

route

 

 

 

Sweet Bourbon | vrijdag 21-12

Wanneer: zaterdag 21:30
Waar: Zaal Restaurant In Irsel.

Music is in their veins … of moeten we stellen dat dit statement zeker Blues aanbelangt, want dat is het minste wat je kan zeggen. Toevallig plaatsten Mario Jossels en Jo Vossen in 2010 een bijna identiek zoekertje op internet waardoor ze zich vrijwel onmiddellijk tot elkaar voelden aangetrokken en besloten om samen het één en ander uit te proberen. Maurice Vandepas en Luc Boonen werden aangesproken om als viertal aan de eerste repetities te beginnen waaruit later BOURBON STREET zou ontstaan. Niet dat ze zich hals over kop in een avontuur wensten te storten, er werd duchtig gerepeteerd alvorens na een dik jaar van brainstormen aan een try-out werd gedacht. Ondertussen hebben Maurice (2014) en Jojo (2018) de band verlaten , en zijn ze vervangen door Wilfried Claesen op drums en René Niessen op gitaar.

Lees meer...

Richard van Bergen en Gait Klein Kromhof | donderdag 20-12

Wanneer: donderdag 20:00
Waar: Kempenmuseum De Acht Zaligheden

 

Richard van Bergen en Gait Klein Kromhof openen met een muzikale lezing het 30ste Bibberblues festival in zaal ‘De Schop’ van Kempenmuseum De Acht Zaligheden. Onder het motto: “Spelen wat de song nodig heeft” brengen zij een optreden waarbij zij op zoek gaan naar het gevoel van de muziek. De pijn, eenzaamheid, maar ook de vreugde en het geluk in de blues komen langs.

Lees meer...

Verbraak Van Bijnen | zaterdag 22-12

Wanneer: zaterdag 19:30
Waar: Protestants kerkje 

New Orleans… een verloren Mariachi-trompetter… de ritmesectie van een draai-orgel…Een wild groovende sousafoon en broeierige dobro- en banjogeluiden…
Duo virtuoze en grappige muzikanten in roots/americana/bluegrass/new orleans-stijl. Denk aan Ry Cooder, Dr. John, Willie Nelson, Louis Armstrong...


Joost Verbraak en Jan van Bijnen (multi-instrumentalisten voor o.m. Freek de Jonge, Margriet Eshuijs, Point Quiet, Rob de Nijs, Ralph de Jongh) zetten de luister- en festivalpodia op hun kop met een uitgekiende muziekmix.

Lees meer...

Bibberblues Kroegenfestival 2018

De 30ste editie

Het Bibberblues Kroegenfestival bestaat 30 jaar. Al drie decennia lang promoot Stichting Bibberblues Eersel de bluesmuziek in de gemeente Eersel.

Ook dit jaar zijn wij eer weer bij. Van donderdag 20 december tot en met zondag 23 december. Bereid je maar voor op een prachtige muzikale lezing, lekker voorbibberen, genieten van het kerkje en jezelf mengen in de sfeervolle ambiance van de verschillende locaties.

Mocht je nog niet genoeg hebben, dan is er nog de zondagmiddag om lekker bij te komen. En deze zondag kan wel eens heel speciaal worden.

Programma Bibberblues 2018Progr

Donderdag 20 december  

20:00 | Richard van Bergen en Gait Klein Kromhof |  Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Vrijdag 21 december

21:00 | Bourbon Street (BE) | Zaal Restaurant In Irsel

Zaterdag 22 december 

19:30 | Verbraak Van Bijnen |  Protestants kerkje (reserveren verplicht)

20:30 | Detonics | Muzenval Eersel

22:00 | Highway to the blues | Oud Brabant Eersel

22:00 | Farstreet | Restaurant Nu

22:00 | Little Boogie Boy Band | Zaal Restaurant In Irsel

22:00 | King Gussie Blues Band | De Mert

Zondag 23 december 

15:30 | Gumbo & The Monk | Sindsdien

17:00 | Reunie Dirty Harry | Sindsdien

 

 

Backyard Classics 2018

Wanneer: Zondag 2 september
Waar: 14:30 tot 22:30

Wat een geweldige zomer is het tot nu toe… Een zomer waarbij het ontzettend lekker vertoeven is bij een van de vele leuke muziekevenementen die onze regio rijk zijn. Echter moet het mooiste nog komen.

Op zondag 2 september is het weer tijd voor Backyard Classics. Ook dit jaar organiseren wij ons muzikale zomerfestijn in de tuin van Kempenmuseum De Acht Zaligheden en proberen wij er weer een tandje bij te doen. Met 3 podia, lekkere drankjes en een uitgebreid assortiment lekker eten kunt u genieten van een dag vol muziek. Het oeuvre varieert tussen rock, blues, en soul en staat al jaren garant voor een gezellige muzikale afsluiting van de vakantie.

Vanaf half 3 openen wij de deuren van de tuin en het museum. Entree is 5 euro en komt ten goede aan zowel Stichting Bibberblues als het museum

Programma Backyard Classics 2018

Buitenpodium:
15.00 – 15.45 Maddixx
16.30 – 17.15 Ramblin’ Dog 
18.00 – 18.45 Tom Petty Tribute 
19.30 – 20.15 Major Return 
21.00 – 21.45 Soulband Turnback 

Binnenpodium Speelhuis:
15.45 – 16.30 Eric van Dijsseldonk en Rolf Verbaant 
17.15 – 18.00 Eric van Dijsseldonk en Rolf Verbaant
18.45 – 19.30 Verbraak-Van Bijnen 
20.15 – 21.00 Verbraak-Van Bijnen

Binnenpodium Schop:
15.45 – 16.30 Kevin & Lindsay
17.15 – 18.00 Kevin & Lindsay

BJ Baartmans | donderdag 14-12

Wanneer: donderdag 19:30
Waar: Muzenval Eersel

baartmansBJ Baartmans uit Boxmeer is een veelzijdig muzikant, een singer-songwriter en een heel goeie
gitarist. Hij treedt op met eigen repertoire maar is ook vaak als begeleidend gitarist te bewonderen.
Als gitarist is hij sterk beïnvloed door Ry Cooder en Eric Clapton. Fingerpicking en expressieve
slidekicks zijn vaste elementen in zijn gitaarspel. De oorsprong daarvan ligt in de blues, folk, country
en jazz. BJ heeft zich speciaal verdiept in de slidegitaar en gaat daar over vertellen. En we zullen het
horen ook. Aanvang 20.00 uur.

Lees meer...

Tip Jar | zaterdag 16-12

Wanneer: zaterdag 19:30
Waar: Protestants kerkje 

Tip-Jar-trio-foto-Wil-Crooymans-1Tip Jar, de band van Bart de Win en Arianne Knegt, timmert alweer een aantal jaren aan de weg met hun Songs about love and life in het folk-, pop- en americanagenre, met invloeden uit pop en jazz. Bart was gedurende 15 jaar Vaste Man bij Gerard van Maasakkers, speelde met Birds of Chicago, Walt Wilkins, JW Roy en in Matthews Southern Comfort, maar concentreert zich de laatste jaren vooral op Tip Jar. Bart en Arianne nemen het publiek aan de hand van hun originele liedjes en de nodige anekdotes mee over de plattelandswegen door het zuiden van de Verenigde Staten. Hun zojuist verschenen derde album Gemstone Road werd opgenomen in Austin, Texas en geproduceerd door Walt Wilkins.

Lees meer...