@Bibberblues volgen

Backyard Classics 2015 

Zondag 6 september 2015 organiseert Stichting Bibberblues Eersel weer een nieuwe editie van Backyard Classics. Het nazomertuinfeest van de Eersel in de prachtige boomgaard van het Kempenmuseum. Met 5 bands, eten en drinken en natuurlijk goed weer :) is dit de ideale afsluiter van de vakantieperiode.

Backyard Classics 2015

Santana (Santana)

Het begon als een wild idee en groeide uit tot een heel speciale ontmoeting van muzikanten uit vele windrichtingen. Letterlijk !! De lead/zang en sologitaar van Alex Verhelst, na bijna 9 jaar in Schotland terug in Nederland, Raymond Goossens uit Bergeijk, Maarten Dierks uit Eersel, Marco Krijger uit Veldhoven, Sann Dierks …Paul Rijkers…toevallig ook uit Eersel, Paul van der Heijden net terug uit het Circustheater in 's Gravenhage……allemaal met eenzelfde passie..SANTANA OP WOODSTOCK.

Na zeer succesvolle optredens op Woodstock Bergeijk en de Kempensessies is het nu aan Backyard Classics om deze band met open armen te ontvangen.

Qwint

Qwint bestaat uit Kempische muzikanten die elkaar na jaren opzochten en hun favoriete muziek van toen weer zijn gaan spelen. Dat is melodieuze rock waarbij je moet denken aan covers van Toto, Little River Band, Tom Petty, Eric Clapton, Free, Marillion, Journey en Foreigner. Qwint wordt gevormd door: Wim op zang, Ad op gitaar, Willy op bas en bijzang, Kees op drums en bijzang en Lambert op toetsen en bijzang.

 

Snappin’ Turtles

Weinig is bekend van deze Schotse bluesrockers.. Dit trio is op tour en doet lekker Backyard Classics aan.. Stevige bluesrock met een bite :)

 Aloha Sluts Aloha Sluts

Aloha Sluts is een instrumentaal surf-trio uit Venlo, Tilburg en Middelburg.
De muziek is te omschrijven als een kruising tussen Link Wray en Dick Dale of een mix van de soundtrack van Pulp Fiction en rockabilly, kortom ‘surfabilly’. De bandleden kwamen elkaar, vorig jaar, tegen in Las Vegas tijdens een poolparty van het grootste rockabilly festival ter wereld. Sinds januari van dit jaar speelt de band met veel succes op binnen- en buitenlandse podia en festivals. Het debuut album van de band is getiteld 'Return of The Sluts'.

https://www.reverbnation.com/alohasluts 

 

 

 

Andre van den Boogaard

André van den Bogaard: “Mijn oude voorbeelden, de oude bluesmuzikanten, aan hen kan je zien dat ze hebben geleefd; ze hebben ellende en verdriet gekend. Je ziet het aan hun huid en aan hoe ze spelen. Dat wilde ik ook altijd. Ik wilde leven als m’n favorieten. En daardoor leefde ik er eigenlijk naartoe; ik ging ellende en verdriet niet uit de weg.” Aldus André van den Boogaart in een interview met 3voor12 over ‘Blues in Weemoed’, een van de nummers van zijn nieuwste album ‘Rauwe Rand’. Het is de Tilburgse muzikant ten voeten uit. Zijn blues komt recht uit het hart. Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten teksten uit het leven gekerfd. Geen obligate bluesschemaatjes die op geschoolde wijze worden uitgevoerd, maar gepassioneerde partijen die dampen, stuwen en schuren alsof niet Robert Johnson maar André van den Boogaart de blues heeft uitgevonden. 

Het album ‘Rauwe Rand’ is in april 2014 verschenen en kon net als voorganger ‘Met Modder in Mijn Bloed’ rekenen op een buitengewoon warm onthaal door de vaderlandse én zeker ook Belgische pers. In september 2014 verschijnt er een film met onder andere Peter Faber waarvan 'Met de Duivel op m'n Hielen', een van de tracks van het nieuwe album, de soundtrack vormt. Eerder verscheen er een documentaire over hem, getiteld ‘Het Kind is Groot’.

Bij de entree van Backyard Classics zit tevens entree tot het volledige museum. Neem een kijkje tussen de collectie van het museum of laat uw kinderen kennis maken met een bonte verzameling Oudhollandse spelen. Vanaf 14:30 openen wij onze deuren. Entree is € 5,- en komt ten goede aan stichting Bibberblues Eersel en Kempenmuseum De Acht Zaligheden.

Locatie Kempenmuseum De Acht Zaligheden Kapelweg 2, 5521 Eersel

http://www.achtzaligheden.nl/kempen/

 

Share