@Bibberblues volgen

Jean Paul Rena Band 

Wie: Jean Paul Rena Band
Waar: Zaterdag 00:00 Sindsdien

Jean Paul Rena werd in 2004 gelanceerd met zijn cd Introducing..... op het kwaliteits- platenlabel CoraZong records. De reacties van de pers op dit debuutalbum zijn direct zeer lovend en maken melding van "..... een club muzikanten dat menig verschroeid podium achter zich liet." (Oor)

Jean Paul RenaJean Paul Rena is een blanke, 120 kilo wegende "Boogieman" uit Den Haag. Hij komt uit een muzikaal kunstenaarsgezin, perst de muziek uit zijn gitaar en neemt het publiek op toer langs roots en blues. Naast zijn activiteiten op grotere podia ook regelmatig intieme semi-akoestische optredens. Het leidt tot andere interpretaties van zijn originals. Akoestisch, soms ook elektrisch, maar altijd met dezelfde hoge intensiteit.

 

En die intensiteit gaan we dit jaar proeven in Sindsdien. Dankzij de vele optredens in binnen- en buitenland is Jean Paul als zanger en gitarist gegroeid in de afgelopen 11 jaar. Zijn nieuwste cd Can't be satisfied is ongecompliceerd, eerlijk en powerful. Zelfgepende songs worden afgewisseld met covers als Hoochie Coochie Men die Rena op inventieve wijze naar eigen hand zet. Daarbij wordt hij ondersteund door de strakke ritmesectie van drummer Rick Kuijper en bassist Jorn de Rijck.

Stil zitten of staan is geen optie. Zoals Fret magazine het verwoord "JP Rena klopt met Introducing.. heftig op de deur, met Can't be satisfied is hij helemaal binnen." Let's have a party!!

Share