Endless Wire

De lokale inbreng op Backyard Classics

Al weer enige tijd is de rockband Endless Wire bezig met het maken van muziek.

Oorspronkelijk begonnen als vriendenband in de jaren “90 met als grote voorbeelden oa Guns and Roses en The Rolling Stones.

De band is in de loop der jaren uitgegroeid van vier naar zeven bandleden en heeft een flinke muzikale ontwikkeling doorgemaakt.

Naast het spelen van muziek uit de jaren “80 van Joe Cocker en Herman Brood, komen ook de jaren “90 aan bod. Maar muziek uit recente hitlijsten laten ze ook knallen uit de geluidsboxen!

Zelfs de flower power periode met Janis Joplin en the Doors wordt stevig neergezet door Endless Wire.

De band bestaat uit Paul van Iersel(gitaar), Pierre van Meeuwen (basgitaar), Ferry Hoekstra (drums) en Ton Brouwer(toetsen).

De zang wordt vertegenwoordigd door Pierre van Meeuwen, Hanneke van Meeuwen, Tosca Kemner, Joost Groenen en Ton Brouwer.

Video

Mindblow

Mindblow is een jonge, frisse bluesband uit Bergen op Zoom. Zangeres Nienke Dingemans is 16 jaar, maar heeft een stem om stil van te worden. De jonge gitaarvirtuoos Yoebe Hollestelle mocht als tiener met Joe Satriani het podium delen. Wouter Terlaak speelt basgitaar.

Nienke Dingemans

Op Backyard Classics zullen Nienke en consorten een enerverend optreden geven dat zeker zal rocken, maar ook ingetogen zal zijn op de juiste momenten. Wij als stichting zijn blij dat ze er zijn :).

Santana Tribute by Fuente del Ritmo

9-Mans Santana Tribute Band

Wie kent de hits niet? Black magic woman, Oye como va, Samba pa ti, Maria-Maria, She’s not there, Europa. Santana werd in 1969 wereldberoemd door hun optreden op Woodstock en nu nog steeds trekt ze wereldwijd ontzettend veel uitverkochte optredens op de allergrootste podia…..ook in Nederland.

Fuente Del Ritmo (FDR) is een Santana tribute band die met heel veel passie en plezier een zeer herkenbare Santana beleving levert.

De band neemt je mee op een Latin Amerikaanse, Afrikaanse en Cubaans/Caribische ritmische reis langs de vele wereldberoemde hits uit de begin (Woodstock) periode tot aan de recentere hits die ook tot het repertoire van FDR behoren.

Video

The Flaming Sambucas

Soul Classics met alle toeters en bellen

‘Shake your hips, meet some lips & sing soul hits’. Zin in soul? Kom dan naar een optreden van The Flaming Sambucas.

The Flaming Sambucas is een achtkoppige soulband uit Eindhoven met stoere, dansbare grooves uit de beginjaren van de soul muziek. Met de geweldige stem van hun Godmother of Soul en de krachtige soulharmonieën van de vier blazers, wordt de soul beleefd zoals ie bedoeld is: Intens, dansbaar, opzwepend en enthousiast.
Let’s keep the soul alive!

The Flaming Sambucas zijn geïnspireerd door vintage Northern Soul en labels als Stax, Atlantic en Daptones. Denk aan nummers van bekende soulartiesten als Aretha Franklin, Etta James, Marvin Gaye en Dusty Springfield, maar zeker ook aan nummers van minder bekende soullegendes uit de jaren ’60 en ’70 als Ann Peebles en Marva Whitney. Dus geen overbekende standards, geen ingewikkelde soul-jazz, maar zwoele, zwetende en zwaar dansbare soulcovers van – bijna vergeten – hits.

Video

Chicago Capitols

De ambassadeur van Blues op Backyard Classics

Met zang, bluesharp, gitaar, drums en bas speelt CC vete rhythm and blues uit de windy city van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter. Met o.a. songs van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters.

De Chicago Capitols worden gevormd door frisse en enthousiaste muzikanten uit onder andere the Vibrotones, Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mindpark en Ray Stepien trio. Veelal Bands die al een keer hebben mogen shinen op het Bibberblues Kroegenfestival.

De Chicago Capitols zullen in de middag optreden tijdens Backyard Classics.

Video

Formatie

Zang en Bluesharp: Erik van Tilburg
Gitaar: Jeroen Ansems
Bas: Joni Houtman
Drums: Johan Reijnders

Bibberblues Eersel en Rabo Clubsupport

Ook dit jaar doet Bibberblues Eersel mee aan de Clubsupport actie van de Rabobank. Een actie waarbij alle leden van de rabobank kunnen stemmen op hun favoriete lokale initiatieven. Vorig jaar mochten wij een mooi bedrag ontvangen en ook dit jaar doen wij weer een beroep om te stemmen op Stichting Bibberblues Eersel. De Covid is wat meer gaan liggen en de mogelijkheden om initiatieven te ontplooien zijn weer daar.

Stemmen kan middels de Rabo app van 5 tot 27 september.